Коалиция „Неутрална България“ ще участва с листа от кандидати за общински съветници в Русе и ще има кандидат за кмет в Ряхово

Коалиция „Неутрална България“ ще участва в местните избори с листи за общински съветници и кандидати за кметове, съобщиха от обединението на пресконференция в Националния пресклуб на БТА. 

За общински съветници ще играем в Русе, Плевен, Ловеч, Червен бряг, Бургас, Кюстендил, Пазарджик, за кметове – в Ряхово, Русенско, в Лехчево, в Ловеч, в Плевен, каза Валентин Григоров – съпредседател на „Неутрална България“ и главен секретар на партия „Русофили за възраждане на Отечеството“. Той представи и останалите участници в коалицията – Българската комунистическа партия, Комунистическата партия на България, Партия на българските комунисти и партия „Нова сила“.

В София коалицията ще подкрепи кандидатурата на БСП за кмет на столицата, съобщи Николай Малинов, председател на Международното движение на русофилите и на Национално движение „Русофили“, и почетен председател на партия „Русофили за възраждане на Отечеството“. За първи път всички комунистически партии са заедно на тези избори в тази коалиция, отбеляза Малинов.

Александър Паунов, първи секретар на Комунистическата партия на България, коментира, че са дали указания на структурите си да се обединяват с леви партии както в София, така и в страната. Това е подходящ момент да забравим различията между нас, за да дадем един достоен отговор на десницата, смята той.

Николай Малинов съобщи, че на 16 септември в местността „Паниците“ край Калофер ще се състои XVIII-ият Национален и I-ят Международен събор на приятелите на Русия, в който засега са потвърдили участие представители от двайсет държави. 

Сподели: