Кои жени са най-щастливи и защо

Кои жени са най-щастливи и защо

Според психолозите, жените, които редовно получават оргазъм, са по-щастливи от другите жени. Дори и от тези, които са с богати мъже! Има много полезни съвети за разнообразяване на сексуалния живот на всяка жена. Обществото отдавна обаче е пълно с митове и суеверия за щастието и секса.

Митове за женски оргазъм – кои са те?

Една жена е фригидна, когато е без оргазъм. Това не е вярно. Да видим какви са статистическите данни:

50% от жените, които имат активен сексуален живот, постоянно изпитват удоволствие от интимността, 35% получават периодично оргазъм, 13% не изпитват удоволствие от секса и само 2% са наистина фригидни.

В 13% от случаите, причините за липсата на оргазъм са – недостатъчни усилия на партньора и психологическа сдържаност, както и други фактори, които могат лесно да бъдат елиминирани.

Вярно ли е, че секс и брак са изключващи се категории?

Бракът означава началото на постоянен пълноценен сексуален живот, така шансовете за получаване на редовен оргазъм при жените се увеличават всеки ден.
И разбира се, те трябва да са по-щастливи! Допълнителен плюс в полза на постоянния секс със същия партньор е повишаване на чувство на увереност, премахване на комплексите. Единственото нещо, което, според сексолозите, с времето изчезва от брачния секс, са силата на емоциите и разнообразието. Но – всяко правило има изключения, понякога двойката може да успее да запази страстта в продължение на много години. От медицинска гледна точка редовната липса на оргазъм в повечето жени провокира сериозни гинекологични проблеми. Ако този процес е прекъснат по-рано, в женските генитални органи настъпва стагнация на кръвта. Поради това може да се наруши нормалното функциониране на яйчниците и матката, което води до появата и развитието на сериозни патологии. В допълнение, на много от темпераментните жени, при които се случва често прекъсване на сексуалните отношения преди оргазъм може да се появи невроза. Ако партньорите не могат сами да решат проблемите  в интимния си живот, трябва да потърсят професионална помощ, защото това е важно за щастието на жената и  нейното здраве.

Оказва се, че интимният живот крепи мира в един дом.

Сподели:

Още новини от деня