Коледари и сурвакари от ОУ "Христо Смирненски" гостуваха на областния управител

Коледари и сурвакари от ОУ „Христо Смирненски“ гостуваха на областния управител

Областният управител на област Русе Галин Григоров заедно със своя заместник г-н Валентин Колев посрещнаха малки коледари и сурвакари от ОУ „Христо Смирненски“.

Коледарската група коледува за трета поредна година в различни институции от региона, но за първи път посещава Областна администрация Русе. Цар на групата е председателят на пенсионерския клуб в квартал „Долапите“ г-н Радослав Пометков, а неин ръководител е г-жа Росица Филева, която е преподавател по български език и литература в споменатото училище.

Коледари и сурвакари от ОУ "Христо Смирненски" гостуваха на областния управител

Децата, придружени от  директора на училището г-жа Румяна Георгиева, изпълниха ритуала по Коледуване и наричаха за здраве, отправяйки пожелания за благодат и успехи към целия екип на Областната управа.

От своя страна областният управител подари лакомства на малчуганите, като им пожела здраве и да получат множество подаръци по време на предстоящите празници. Г-н Григоров подчерта и все по-нарастващата необходимост от съхраняване и предаване на родните традиции и обичай.

Екипът на администрацията беше изненадан със специално умесена питка от коледарите, а също така областният управител получи и малка ръчно изработена коледна елхичка. Подобен тип елхички, изработени от малките коледари, могат да бъдат закупени от всеки желаещ, като целта на инициативата е да се дарят средства за онкоболни деца.

Сподели: