Коледарчета посетиха Областна администрация - Русе

Коледарчета посетиха Областна администрация – Русе

Време за прочитане: < 1 мин.

Заместник областният управител на област Русе г-н Валентин Колев посрещна малки коледари от СУ „Йордан Йовков“, които наричаха за здраве и отправиха пожелания за благодат и светлина към екипа на Областната управа. Също така децата бяха подготвили коледни стихчета, които представиха пред екипа на администрацията.

Инициативата е свързана и с това, че днешната дата почита Свети Игнатии. Вярва се, че от този ден започват коледните празници, но според народните поверия днес се смята за начало на т. нар. Мръсни дни, които продължават до Богоявление и се осъществява прехода от старата към новата година. Празникът е свързан с множество поверия и ритуали, като сред най-популярните е, че ако добър човек първи влезе в дома при стопанина, то годината ще добра и успешна.

Необходимо е да се отбележи, че СУ „Йордан Йовков“ е първото училище в града, в което е започнало преподаването на учебния предмет „Религия“.

От своя страна заместник областният управител подари лакомства на малчуганите, като им пожела здраве и много подаръци от Дядо Коледа.

Децата бяха придружавани от директора на училището г-жа Кремена Кръстева, главния учител, класните ръководители и родители.

Сподели:

Още новини от деня