Коледен базар за изкуства и занаяти в Mall Rousse 13 – 16 декември

Коледен базар за изкуства и занаяти в Mall Rousse 13 – 16 декември

Дунавският център за изкуства и занаяти и Mall Rousse отново ще зарадват русенци с организирането на станалия традиционен  Коледен базар от 13 до 16 декември.

Коледен базар за изкуства и занаяти в Mall Rousse 13 – 16 декември

Това събитие, което се провежда за пета поредна година се превърна в чудесна традиция задаваща коледно настроение на всички гости на търговския център.

Посетителите ще могат да се запознаят отблизо с красотата и технологията на изработване на разнообразни изделия от различни занаяти.

Сред тях ще са  текстил, художествена керамика, квилинг, рисувано стъкло, пластика от дърво, бижута, плетиво, полимерна глина, свещи, плъстене на вълна, декупаж, кожени изделия и много други приложни изкуства. Ще има оригинална коледна украса и играчки за малчуганите.

Освен местните творци в изложението ще участват и майстори от Варна, Плевен, Добрич и Разград.

Базарът ще бъде разположен на партерния етаж в Mall Rousse, а работното му време ще бъде от 10:00 до 19:00 часа. Откриването на събитието ще бъде на 13 декември в 10:00 часа.

Дунавският център за изкуства и занаяти, който беше създаден през 2013 година провежда различни мероприятия в подкрепа на творците от региона.

Неговите членове са няколко десетки автори, не само от Русе, но също така от цяла България. Дунавският център участва в подобни мероприятия в други градове на страната и чужбина.

През октомври 2013 проектът „Дунавски център за изкуства и занаяти“ беше представен  по време на „Дните на добрата новина от България“ в Брюксел, като получи специална награда.

Центърът има контакти със сродни организации от Европа и Балканите, като през 2015 година инициира създаването на „Дунавски алианц за изкуства“ заедно с още девет сродни организации, на среща в Букурещ.

Организацията изучава и опазва местното културното наследство и развива мрежа от малки предприятия, заети в създаването на продукти с естетическо и културно значение.

Предстоящото събитие е резултат на партньорството между ДЦИЗ и Mall Rousse, който традиционно подкрепя различни културни  събития.

Сподели:

Още новини от деня