коледен пазар 2017

Коледен базар за изкуства и занаяти в Mall Rousse от 7 декември

Време за прочитане: 2 мин.

Дунавският център за изкуства и занаяти и Mall Rousse отново ще зарадват русенци с организирането на станалия традиционен Коледен базар от 7 до 10 декември.

Това събитие, което се провежда за четвърта поредна година се превърна в чудесна традиция задаваща коледното настроение за всички гости на търговския център.

Посетителите ще могат да се запознаят отблизо с красотата и технологията на изработване на разнообразни изделия от различни занаяти.
Сред тях ще са плъстене, текстилни кукли, скрапбукинг, квилинг, рисувано стъкло, дървопластика, бижута от кожа и метал, моделин, карвинг свещи,
иконопис, плетиво, художественна обработка на дърво и много други приложни изкуства.

Освен местните творци в изложението ще участват и майстори от Варна, Шумен, Разград и Свищов.

Ще има много оригинални ръчно изработени играчки за малчуганите.

Базарът ще бъде разположен на партерния етаж в Mall Rousse, а работното му време е от 10 до 19 часа.

Откриването на събитието ще бъде на 7 декември в 10.00 часа.

Дунавският център за изкуства и занаяти, който беше създаден през 2013 година провежда различни мероприятия в подкрепа на творците от региона.
Неговите членове са няколко десетки автори, не само от Русе, но също така от цяла България. Дунавският център участва в подобни мероприятия в други градове на страната и чужбина..

През октомври 2013 проектът „Дунавски център за изкуства и занаяти“ беше представен по време на „Дните на добрата новина от България“ в Брюксел, като получи специална награда.
Центърът има контакти със сродни организации от Европа и Балканите, като през 2015 година инициира създаването на „Дунавски алианц за изкуства“ заедно с още девет сродни организации,
на среща в Букурещ.

Организацията изучава и опазва местното културното наследство и развива мрежа от малки предприятия, заети в създаването на продукти с естетическо и културно значение.

Предстоящото събитие е резултат на партньорството между ДЦИЗ и Mall Rousse, който традиционно подкрепя културни и благотворителни събития.

Сподели:

Още новини от деня