Коледен базар ще бъде открит утре в ОУ „Любен Каравелов“

По традиция, в навечерието на най-светлия християнски празник Рождество Христово, в училището се организира коледен базар. Тази година той ще е под надслов „На Коледа стават чудеса“ и ще се открие на 18 декември, понеделник, от 17:30 часа във фоайето на училището. Събраните средства, по инициатива на Ученическия съвет, ще послужат за обогатяване на материалната база на училището, както и за подкрепа на деца в нужда.
Дали воля на своята сръчност, фантазия и талант, децата изработиха различни коледни аксесоари: декорации за елха, сувенири, коледни картички, сурвакници, лакомства и още куп невероятни неща. С изключително въображение и креативност сръчните детски ръце са превърнали обикновени наглед неща в уникални изделия, които не само носят много красота, уют и коледно настроение, но и могат да са перфектния подарък за любимите ни хора.
В реализирането на коледните проекти, учениците не са сами – до тях е семейството: мама, баба, татко, батко… Изработването на експонатите за част от семействата е и ритуал. В часовете с учителите, децата обсъждат идеите и заедно ги превръщат в реалност. Подготовката за Коледния базар е прекрасната коледна суетня, която поражда желание да сътвориш, да дариш, да зарадваш!
Екипът учители, заедно със семействата, не залагат на Коледния базар само като финансова подкрепа, а на възпитаването на човечност и състрадание.
Надяваме се да бъдете с нас, да споделите празника ни и да подкрепите инициативата ни, защото заедно можем да направим света по-добър.
Ние, каравеловци, вярваме, че Коледа е време за чудеса и сбъднати желания!

Сподели: