„Коледна магия“ завладя децата в Долна Студена

„Коледна магия“ завладя децата в Долна Студена

Изложба с ръчно изработени коледни картички и оригинални пожелания е подредена пред входа на читалището в Долна Студена. Всички са изработени от деца, които се включиха в конкурса „Коледна магия“, организиран от НЧ „Пробуда“. „В условията на епидемична обстановка с украсата нека да почувстваме лъча на надеждата, на настъпващото по-добро време“, сподели читалищният секретар Ивелина Анчева. Тя сподели, че всяка от картичките и посланията носят своята красота. По тази причина творбите на всички участници са отличени с първа награда.

В конкурса участваха повече от двадесет деца от местната детска градина и училище. Повечето от тях представиха по две картички, като в изработката са предпочетени предимно природни материали. Колкото и невероятно да звучи в аранжирането са включени и хранителни продукти. Децата силно се развълнуваха още при обявяването на темата на традиционния коледен конкурс. Участниците развихриха фантазиите си и творческото въображение. „Силно впечатление прави връщането към българските обичаи и традиции. Важното е, че всяка картичка е послание към хората да бъдат по-добри, да съхранят топлината на празника и уюта на дома. Пожеланията също са свързани най-вече със здраве, щастие и благополучие“, допълва Ивалина Анчева.

„Коледа не е просто време, когато отваряме подаръците, а време, когато отваряме сърцата си. Преживейте най-щастливата и вълшебна Коледа, през която вие, децата, се превръщате в главни герои от приказките. Нека богатствата и царствата бъдат ваши. Бъдете здрави, изпълнени с мечти, да има много усмивки, смях, блясък в очите и никога не спирайте да вярвате в чудеса“, е пожеланието, отправено от НЧ „Пробуда“ в навечерието на коледните и новогодишните празници, към малките палавници.

Сподели: