Коледно-новогодишен фестивал Русе 2017

Коледно-новогодишен фестивал Русе 2017 – Пълна програма

Празнично настроение ще завладее Русе от 1 до 31 декември, когато ще се състои Коледно-новогодишният фестивал Русе 2017, организиран от Община Русе, ОП „Русе арт“, Общински младежки дом и Общински детски център за култура и изкуство.

Фестивалната програма бе подробно представена днес от г-жа Ирена Петрова – директор дирекция „Култура и образование“ на пресконференция, на която присъстваха г-н Иван Григоров – зам.-кмет „Хуманитарни дейности“, г-жа Ива Чавдарова – началник отдел „Култура“ и г-н Мариан Савов – директор на ОП „Русе арт“.

На 1 декември, петък, от 17:30 ч. тържествено ще бъдат запалени светлините на коледната елха пред Общината. В празничното шоу ще се включат Вокално студио „Приста“ и Мажоретен състав Extreme” при ОМД, танцьорите от ФТС „Здравец“ и ФМБ „Мираж“ при ОбДЦКИ. Атракция ще бъде още огненото участие на спортен клуб „Дивинитас“, а сестрите Пресияна и Мирела Димитровище изненадат публиката с любими коледни песни.

Същата вечер, на 1 декември, от 18:30 ч., в Доходно здание ще се състои връчването на Годишните награди на Община Русе в сферата на туризма „Дунавски Лимес“ 2017 с участието на група „Петте сезона“ с художествен ръководител Стефан Диомов.

На 7 декември, в зала „Европа“, от 18 ч. е коледният концерт на Вокално студио „Приста“ при Общински младежки дом с ръководител Доротея Бальовска, а на следващия ден, 8 декември, в Пленарна зала от 17 ч. ще се състои коледен концерт-спектакъл с участието на деца, родители и учители от русенски детски градини. Входът е свободен.

И тази година, почитателите на народните танци ще бъдат зарадвани с поредното издание на Коледното надиграване с богата концертна и конкурсна програма. Входът е свободен, а наградният фонд – осигурен от магазини „Кауфланд“.

От 11 до 22 декември Русе ще бъде завладян от Ruse Flashmob Weeks – предколедни стрийтарт и денс изненади в хипермаркети, градски транспорт, улици, площади и обществени сгради. Възпитаници на русенски танцови и музикални школи ще внесат коледно настроение на най-неочаквани места в различни точки на града.

За пореден път киноманите ще имат възможността да се насладят на качествено кино в зала „Европа“ на Доходно здание – за втора година Община Русе и Италианския културен институт организират Кинопанорама „Италия днес“. На 14 декември, четвъртък, от 18 ч. ще бъде прожектирана драматичната комедия „Мария и Рим“ от Карен ди Порто, а на 18 декември, понеделник, от 18 ч. публиката ще може да гледа историческата драма „Акабадора – последната майка“ на режисьора Енрико Пау. Прожекциите на филмите са с вход свободен.

На 14 декември, от 18 ч., в Доходно здание ще се проведе и ежегодният коледен концерт на съставите на Общински младежки дом – Русе.

От 15 декември 2017 до 15 февруари 2018 ще се проведе превърналият се в емблема на зимните атракции в Русе  Международен фестивал на ледените фигури „Русе Айс Фест“ 2017. Забележителни участници от 6 държави, майстори на ледения карвинг, ще ваят скулптури пред очите на русенци, а леден бар и атрактивна артистична програма ще радват посетителите. Церемонията по откриване и награждаване на скулпторите ще бъде на 23 декември, събота, от 17:30 ч. пред хотел „Дунав Плаза“. Церемонията ще бъде съпроводена от редица привлекателни събития за малки и големи през целия ден. На 30 декември от 11:30 ч. в рамките на Международния фестивал „Русе Айс Фест“ студио „Веселяците“ ще забавлява най-малките със своето новогодишно детско шоу.

На 17 декември, неделя, от 18 ч. ще се състоят два концерта с любими изпълнители на редица поколения. В Голяма зала на Доходно здание Коледен концерт ще изнесе Биг Бенд – Русе с диригент Димчо Рубчев, със специалното участие на Орлин Горанов. По същото време обичаният Веселин Маринов ще пее на площада пред Общината.

Традиционно коледуване с участието на групи от Николово, Тетово, Сандрово и Средна кула ще се състои на 22 декември, петък, от 12 ч. пред „Хепи“.

Община Русе кани всички русенци и гости на града да посрещнем заедно Новата 2018 в Новогодишната нощ на 31 декември, неделя, от 23 ч. на площада пред Общината. В празничния концерт по традиция ще участват оркестърът и солистите на ФТТ „Найден Киров“, а атракцията в програмата ще са любимците на младото поколение Павел и Венци Венц, които ще празнуват с русенци, подарявайки им най-големите си хитове.

Коледно-новогодишен фестивал Русе 2017

Сподели: