Коледно тържество за чуждестранните студенти в Русенския университет

Отбелязването на най-светлите християнски празници Бъдни вечер и Коледа стана традиция за чуждестранните студенти в Русенския университет. За поредна година Дирекцията приобщава младежите, дошли за пръв път в България и Русенския университет към българските празници и към голямото семейство на Университета като организира празнично Коледно тържество. Студентите, дошли от различни краища на света се запознават с българските културни традиции, заедно изработват сурвакници, празнуват и се забавляват. Традиционната среща на ръководството на Русенския университет с чуждестранните студенти по случай Коледа ще се състои на 14 декември  от 14 часа в зала 2.203 на висшето училище.

На тържеството ще присъстват студенти, дошли за пръв път в България и Русенския университет. Чуждестранните граждани, които се обучават тази година в Русенския университет са над 300 от 23 държави.

През тази учебна година, приети за обучение в Русенския университет са чуждестранни граждани от Австрия, Индия, Йордания, Колумбия, Молдова, Русия, Турция, Украйна, Пакистан. В Подготвителния езиков курс в момента на английски и на български език се обучават 24 чуждестранни граждани, а всички останали, приети за обучение, очакват входна виза за Република България.

Сподели:

Още новини от деня