Коледно тържество с чуждестранните студенти на Русенския университет

Коледно тържество с чуждестранните студенти на Русенския университет се състоя днес

Време за прочитане: < 1 мин.

Дирекция „Чуждестранни студенти“ днес бе домакин на Коледното тържество с чуждестранните студенти на Русенския университет.

Валентина Балтажи от Молдова и Кристина Кайряк от Украйна разказаха на колегите си, за някои от които празникът е непознат, за неговата символика.

Студентите бяха поздравени от ректора проф. д-р Велизара Пенчева, председателя на Общото събрание – чл.-кор.проф. д.т.н. Христо Белоев и директора на Дирекция „Чуждестранни студенти“ – проф. д-р Красимир Мартев.

За веселото коледно настроение се погрижиха чуждестранни студенти от различни страни, които влязоха в ролята на сурвакари на ректорското ръководство с изработена от самите тях сурвакница.

Коледно тържество с чуждестранните студенти на Русенския университет

Не липсваше и ритуална коледна питка с паричка, Хлябът бе разчупен и наречен с пожелания за здраве и успехи от ректора на университета – проф. Пенчева.

Празникът продължи с надиграване между чуждестранните студенти и танцьорите от университетския танцов състав „Хармония“.

За финала на тържеството чуждестранните студенти бяха оставили веселите номинации, илюстрирани със снимки на номинираните си колеги за „най-усмихнато лице“, „най-сериозно лице“, „любимец на всички“ и „постоянен участник в празниците“. Излъчените във всяка от категориите победители получиха грамоти и награди.

Сподели:

Още новини от деня