комисар-Дими-Иванов

Комисар Дими Иванов е новият заместник – директор на ОД на МВР – Русе

Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, от 18 март 2024 година, комисар Дими Първанов Иванов е назначен за заместник-директор и началник на отдел „Криминална полиция“ при Областна дирекция на МВР – Русе.

Днес той бе официално представен пред ръководството на областната дирекция от старши комисар Пламен Първанов, директор на ОД на МВР – Русе.

Дими Иванов е роден на 12 август 1981 г. в гр. София. Работи в системата на Министерството на вътрешните работи от 2002 г., като е преминал през различни структури на ведомството. През 2002 г. започва работа в „Охранителна полиция“ в 9 РУ – София; от 2006 г. в сектор „Издирване“ на криминална полиция в СДВР; от 2010 г. в сектор „Убийства“ в столичната дирекция;  от 2015 до 2021 г. в ГД БОП като началник на сектор и началник на отдел „Контратероризъм“; от 2021 г. до назначаването му за заместник-директор на ОДМВР – Русе е заемал ръководна длъжност в РДГП „Аерогари“ – София.

Преминал е редица български и международни курсове и специализации в областта на правоприлагането и сигурността, награждаван е многократно за постигнати високи резултати в служебната си дейност.

Явор Димитров, който досега заемаше длъжността заместник – директор на ОДМВР – Русе, е преназначен на ръководна длъжност в сектор „Криминална полиция“ към Първо РУ.

Сподели: