Комитски събор се провежда в село Червена вода

Комитски събор се провежда в село Червена вода + ВИДЕО

Комитски събор се провежда в село Червена вода.

Комитски събор се провежда в село Червена вода

Събитието е организирано от ВМРО-БНД Русе, НЧ „Тома Кърджиев“ село Червена вода и НЧ „Гоце Делчев“ Русе. Специални гости на събитието са вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, евродепутатът от Европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки, областният управител на Област Русе Галин Григоров, народните представители от ПГ на ОП Искрен Веселинов и Милен Михов.

В 11:00 часа в църквата „Св. Архангел Михаил“ се състоя освещаване на знамето на Червеноводската чета, като след края на службата, присъстващите се отправиха към центъра на селото, където положиха цветя и венци пред паметника на Тома Кърджиев и участниците в четата.

В момента се провежда официалното откриване на Втория комитски събор. Официалните лица се обърнаха към всички присъстващи и участници, а вицепремиерът и министър на отбраната Каракачанов награди спечелилите конкурса за надпяване, който се проведе малко по-рано.

Комитски събор се провежда в село Червена вода

В събора участват повече от 30 самодейни колектива, около 100 чети от цялата страна, множество индивидуални участници. Вечерта от 19 часа за всички гости ще пее Володя Стоянов.

Вторият комитски събор ще продължи и утре

Сподели:

Още новини от деня