"Компас - крос" - Русе трети в отборното класиране за купа "Абритус"

„Компас – крос“ – Русе трети в отборното класиране за купа „Абритус“

Състезатели от четири до 80-годишна възраст се включиха в 62-о издание на състезанието по ориентиране за купа „Абритус“. Надпреварата се организира от разградския спортен клуб „Абритус“ със съдействието на Община Разград и туристическо дружество „Буйна гора“. Тазгодишното състезание беше посветено на юбилейната 70-годишнина на спортното ориентиране в България.

„Разградският спортен клуб-домакин беше представен от 53-а състезатели, като 30 от тях деца, които се включват за първи път в състезание. Най-малкият участник в надпреварата беше 4-годишният Габриел Станев от София, а най-възрастният – 80-годишният Иван Христов от Шумен. Маркираните трасета, които изминаха ориентировачите от 24-те клуба от страната в района на местността „Вълчите ями“, бяха с дължини от 1700 м до 10 км за елитните групи“, каза за БТА Татяна Станева, председател на спортния клуб по ориентиране „Абритус“ и главен съдия на състезанието.

В отборното класиране победител стана клуб Бегун (Варна). Втори в надпреварата за купа „Абритус“ се класира Вариант 5 (Търговище). Трети останаха състезателите на Компас-Крос (Русе).

Купите им връчи Златина Георгиева, специалист в отдел „Образование и спорт“ в Община Разград. Най-добрите трима във всяка възрастова група – от 10 години момичета и момчета до 75 години мъже и жени, получиха медали.

Организаторите изказаха своите благодарности на всички участници и си пожелаха да се видят отново на стартовете на 63-о издание на състезанието.

Сподели: