Д-р К. Кожухаров: Ранното откриване и своевременно лечение на рака на простатата и гърдата връщат хората в нормалното русло на живота

Комплексният онкологичен център в Русе започва кампания за превенция рака на гърдата

Комплексният онкологичен център в Русе започва кампания за по-широка информираност на населението за превенцията на рака на гърдата. В тази връзка управителят на диспансера д-р Камен Кожухаров ще проведе серия от срещи с женските колективи на няколко предприятия в Русе. Целта е да се обясни на колкото се може повече жени необходимостта от системни профилактични прегледи. Доктор Кожухаров ще поясни къде и как се извършват прегледите за рак на гърдата, каква е началната симптоматика на заболяването и начините за лечение. Колкото по-рано бъде открито туморното образувание, толкова по-голям е шансът за пълно възстановяване на организма и затова ранното му откриване може да се случи чрез системни прегледи в специализираните мамологични кабинети.

Беседите ще се проведат в петък, 21 септември.

Първата среща е от 9.30 часа в шивашко предприятие „Антоан Вил” в Русе. Втората беседа е от 10:30 часа в управлението на Пристанищен комплекс – Русе ЕАД.

Инициативата е част от събитията, с които лечебното заведение ще отбележи световния месец за борба с рака на гърдата – октомври.

сн. Архив

Сподели: