Комплексният онкологичен център в Русе започна кампания за превенцията на рака на гърдата

Комплексният онкологичен център в Русе започна кампания за превенцията на рака на гърдата

Комплексният онкологичен център в Русе започна кампания за по-широка информираност на населението за превенцията на рака на гърдата. Целта е да насочим общественото внимание към това колко важна е превенцията за ранната диагностика. Днес управителят на диспансера д-р Камен Кожухаров посети женските колективи на шивашко предприятие „Антоан Вил” и управлението на Пристанищен комплекс – Русе ЕАД.

По време на срещите, д-р Кожухаров припомни, че сред основните причини за отключването на заболяването са: стрес, подтиснат имунитет, хормонален срив, генетична предразположеност. Съветът му към жените навършили 20 години е да се преглеждат веднъж годишно, а за дамите след 70 профилактиката да е два пъти по-често. Д-р Кожухаров акцентира още върху спецификата при ехографските и мамографски изследвания, сподели различни клинични случаи, обясни къде и как се извършват прегледите за рак на гърдата, каква е началната симптоматика на заболяването и начините за лечение.

Инициативата е част от събитията, с които лечебното заведение ще отбележи световния месец за борба с рака на гърдата – октомври.

Сподели:

Още новини от деня