видеоклип парламентарни избори

Консултациите за състава на Районната избирателна комисия в Русе за предстоящите на 11 юли тази година избори за народни представители ще се проведат утре

Консултациите за състава на Районната избирателна комисия в Русе за предстоящите на 11 юли тази година избори за народни представители ще се проведат утре (14 май).

Консултациите ще се състоят в петък от 11.00 ч. в Зала 1 на Областна администрация Русе. Те ще бъдат водени от областния управител Галин Григоров и главния секретар Симеон Иванов.

За участие са поканени всички парламентарно представени партии и коалиции в 45-то Народно събрание. В консултациите могат да участват и други партии, които не са парламентарно представени.

Представителите на съответните политически партии и коалиции следва да депозират преди това необходимите документи съгласно Решение №5-НС от 12.05.2021 г. на Централната избирателна комисия. Предложените лица трябва да отговарят на изискванията на Изборния кодекс.

Консултациите ще се проведат в условия на публичност и откритост с присъствие на граждани и медии според капацитета на залата и при спазване на противоепидемичните мерки. 

Припомняме, че назначаването на Районната избирателна комисия става от Централната избирателна комисия след проведени консултации с партиите и коалициите. Централната избирателна комисия назначава съответната Районна избирателна комисия за всеки район до 50 дни преди изборния ден, тоест в срок до 21.05.2021 г. включително.

Пълният текст на обявлението на областния управител може да бъде прочетен на следния линк: https://www.ruse.bg/obyavlenie-otnosno-konsultacii-za-naznachavane-na-raionna-izbiratelna-komisiya-ruse-za-proizvejdane-na-izborite-za-narodni-predstaviteli-nasrocheni-za-11-yuli-2021-godina.

Сподели: