Конференция "Подкрепа за младежи с аутизъм за придобиване на самостоятелност" ще се състои в Русе

Конференция „Подкрепа за младежи с аутизъм за придобиване на самостоятелност“ ще се състои в Русе

Конференция "Подкрепа за младежи с аутизъм за придобиване на самостоятелност" ще се състои в Русе

Русенска търговско-индустриална камара организира конференция на тема „Подкрепа за младежи с аутизъм за придобиване на самостоятелност“, която ще се проведе на 21 юли от 16:00 часа в хотел „Дунав Плаза“ (конферентна зала, партер).

Социалното взаимодействие и адаптирането към околния свят са основните предизвикателства, с които младежите с аутизъм се сблъскват ежедневно. Интеграцията в училище, взаимодействието със съученици и учители, воденето на самостоятелен начин на живот, както и намирането на работа са трудности, които могат да бъдат разрешени единствено и само чрез много старание и грижи от семейство или специалист. По време на конференцията, гост-лекторите ще представят различни начини и инициативи за справяне с тези проблеми, и как различните институции могат да си сътрудничат за да подкрепят младежите с аутизъм и техните родители в борбата за придобиване на самостоятелност на техните деца.

Събитието е с отворен достъп и се реализира в рамките на проект „ACTIvE: Подкрепа за младежи с аутизъм за придобиване на самостоятелност“, финансиран от програма Еразъм+ на ЕС.

За повече информация относно организацията на конференцията, можете да ни пишете на имейл: ivanova@rcci.bg или да ни се обадите на тел: 082 825 875

Сподели: