община русе 1

Концепцията за интегрирани инвестиции на Община Русе е класирана на трето място и е в отлични позиции за финансиране

Кметът на община Русе участва в заседанието на Регионалния съвет за развитие на Северен централен регион. Беше избран нов председател на съвета. Представени бяха оценките на Концепциите за интегрирани инвестиции от Звеното за подбор и получените при обществените консултации. Оценката на концепцията на Община Русе беше класирана на 3 място по събран брой точки, което я поставя в отлични позиции за финансиране.

Това става ясно от отчета на кмета на Община Русе Пенчо Милков и екипа му по отношение работата в ресор „Международни програми и проекти, инвестиции и собственост“ през отминаващата седмица.

Извършена бе предварителна проверка за готовността за сключване на договор по проекта на Община Русе за изграждане на Зелен парк. Дейностите ще бъдат финансирани от Програма Интеррег VI-AРумъния-България 2021-2027. Русенският проект е един от двата одобрени на конкурентен принцип при повече от 50 предложения.

Зам. – кметът Златомира Стефанова откри официално ХIХ издание на Туристическото изложение „Уикенд туризъм“. Най-значимото туристическо събитие в Дунавския регион се провежда от 16 до 18 май и включва богата програма. На пл. „Свобода“ и на ларгото пред Операта са разположени щандове на над 120 занятчии, а във фоайето на Доходното здание – над 40 представители на туристически организации, общини, музеи и сдружения.

Изготвено е предложение от дирекция ИИМСП до Общински съвет – Русе за даване на разрешение за подписване на Споразумение за побратимяване между град Русе, Република България и град Ичун, провинция Дзянси, Китайска народна република.

В Креативен Център Русе стартира проект за някои от най-талантливите ученици от град Русе – „Дигитални изкуства за свободни умове: Развитие на креативни умения на младежи в град Русе“. Той се се реализира благодарение на фондация „Русе град на свободния дух“ с финансовата помощ на фирма euShipments.com и сдружение „Агенция за развитие на човешките ресурси“. Ученици на възраст между 14 и 18 години, са записани в безплатните курсове по „Рекламна Графика“ и „Дигитално рисуване“.

Сподели: