Тамара Лазарова

Концертмайсторът на оркестъра на Русенската опера Тамара Лазарова за закриването на МФ „Мартенски музикални дни“: Ще изпълним Вариации на Лютославски върху тема от Паганини, Рапсодия на Рахманинов по тема от Паганини и Седма симфония на Прокофиев

“Работя като концертмайстор в Русенската опера сравнително отскоро, не повече от месец.

През това време колегите ми от оркестъра ме спечелиха с човешката си топлота и разбира се, с професионални си умения!

Имам усещането, че с всяка репетиция и нова програма, ставаме все по-силен екип – една добре сплотена музикална група!

Аз съм родена в Русе, и за първи път се чувствам част от този град, благодарение на музиката, благодарение на музикалния фестивал “Мартенски музикални дни”! За мен е голяма чест да участвам в такова важно музикално събитие!

На 2 април предстои заключителният концерт от престижния международен форум и с нетърпение очаквам началото на репетициите!

Ще изпълним Вариации на Лютославски върху тема от Паганини, Рапсодия на Рахманинов по тема от Паганини и Седма симфония на Прокофиев!”

Това сподели концертмайсторът на оркестъра на Русенската опера Тамара Лазарова, малко преди предстоящото закриване на Международния фестивал Мартенски музикални дни!

Концертът, със солист Людмил Ангелов и под диригентството на Юрий Илинов, е на 2 април, неделя, от 19 часа в Доходното здание!

Билети на каса Опера и на

www.ruseopera.com

Сподели: