Концертът „Подай ръка“ подпомогна Веска Георгиева от Ценово

Концертът „Подай ръка“ подпомогна Веска Георгиева от Ценово

Повече от два часа продължи благотворителният концерт под мотото „Подай ръка“ в Ценово. Проявата беше организирана от НЧ „Христо Ботев“ и с подкрепата на общинската администрация. Събраните средства ще бъдат предоставени за лечението на Веска Димитрова – секретар на читалищното настоятелство, която претърпя сериозен инцидент и за пълното й възстановяване са необходими още няколко сериозни интервенции и пластични операции. Във фоайето беше поставена кутия, в която всеки можеше да своя направи своя жест на благотворителност. В края на концерта организаторите съобщиха, че е събрана сумата от близо 5600 лева.

На сцената се изявиха повече от двадесет самодейни състави и индивидуални изпълнители от всички населени места в общината. Публиката, изпълнила до краен предел читалищния салон, горещо аплодира изпълненията на народния певец Цветан Бонев, братята Васил и Мартин Сиромахови, Кристина и Нели Братоеви и Калина Чокоева. Всички изпълнения бяха тематично насочени към добротата, България и майката.

Благотворителната изява беше открита от кмета на община Ценово д-р Петър Петров, който подчерта, че концертът се провежда в Деня на народните будители, който е типично български празник. „Именно чувството за доброта и съпричастност събра на едно място толкова много изпълнители и зрители. Благотворителният концерт е повече от ярко доказателство, че в нужда българите можем да се обединим и да бъдем заедно“, подчерта д-р Петров. Начало на концерта дадоха внучките на Веска Димитрова – Дебора и Тереза, които от деца имат самодейни изяви. Те изпяха „Песен за мама“ и „нажежиха до червено“ емоционалния градус на доброто настроение в залата, което продължи до края на поредната изява за добротвортство.

Сподели: