Концерт с филмова музика под надслов "Лятно кино" ще се състои на 20 юли

Концерт с филмова музика под надслов „Лятно кино“ ще се състои на 20 юли

Концерт с филмова музика под надслов „Лятно кино“ ще се състои на 20 юли от 20:30 часа на площада пред Русенската опера. Диригент ще бъде Владимир Бошнаков. Солисти ще бъдат: Андреана Николова, Владислава Гарвалова, Даниела Караиванова и Александър Баранов.

Да отидеш на кино в меката лятна дунавска нощ и да усетиш как се завихря дунавският вятър в онзи вълшебен миг на вечерта, когато звездите заблестяват най-ярко – това е незабравимо преживяване!

Солистите и оркестърът на Русенската опера ще допълни усещанията и ще изостри сетивата на публиката като нежно провокира всеки един от нас с музиката от любимите вечни филми. Ще прозвучат дуетът на Графиня Розина и на Сузана от операта на Моцарт от филма „Изкуплението Шоушенк“, главозамайно ще се завърти валсът на Шостакович от „Анна Каренина“, музиката на Нино Рота от „Кръсника“ и „8 и ½“ ще ни пренесе в Италия при незабравимия Енио Мориконе, а тангото на Гардел ще припомни „Усещане за жена“ под сянката на „Шербургските чадъри“. Музиката ще ни помогне да поплаваме на „Титаник“, да потанцуваме в „Мулен Руж“, а след това ще си отдъхнем в „Шатовалон“.
Трябва ясно да осъзнаем – силата на въздействие на изкуството на киното не би била толкова голяма и завладяваща, ако във филмите не беше инкрустирана музиката.

Билети се продават на каса Опера и на www.ruseopera.com

Сподели: