Кремена Великова и отец Йордан Бойчев наградени от БЧК по повод Световния ден на безвъзмездния и доброволен кръводарител

Кремена Великова и отец Йордан Бойчев наградени от БЧК по повод Световния ден на безвъзмездния и доброволен кръводарител

Във връзка с отбелязването на 14 юни – Световния ден на безвъзмездния и доброволен кръводарител, на 15 юни 2020 г. в Секретариата на ОС на БЧК – Русе с участието на д-р Биляна Цветанова – Началник на Отделението по трансфузионна хематология към УМБАЛ КАНЕВ Русе тържествено бяха наградени с Почетни грамоти от Председателя на НС на БЧК, акад. Христо Григоров д-р. х. к., двама дългогодишни  доброволни и безвъзмездни кръводарители: Г-жа Кремена Великова и отец Йордан Бойчев.

За активното и ползотворно сътрудничество с Отделението по трансфузионна хематология с почетна грамота беше отличена и д-р Биляна Цветанова – началник на отделението.

Г-жа Кремена Великова, която е дарявала над 20 пъти сподели, че кръводаряването е начинът да помага на хората. Започнала е по личен повод и нужда и от години дарява поне 2-3 годишно, както и винаги,  когато види апел в социалните мрежи, защото е много рядка кръвна група. Допълнително сподели, че мечтата й е да има повече доброволни кръводарители.

Отец Йордан Бойчев е дарявал над 15 пъти. Той сподели, че вярата повелява хората да са добри един към друг и кръводаряването е един от начините, с които можем да сме полезни на ближните си. Според него, ако вярваме в Бога, много по-лесно ще кръводаряваме.

Д-р Биляна Цветанова честити празника на всички, които поне веднъж в живота си са подарили част от себе си за близък, познат или напълно непознат. Отправи и благодарност към всички кръводарители и им пожела да бъдат здрави.

Тази година мотото, което ни обединява е „Хората винаги имат нужда от кръв! Дори и по време на пандемия.“ Кръвта е дар за живот. От БЧК – Русе: Благодарим на всички, ангажирани с каузата на безвъзмездното кръводаряване!

Сподели: