Кризисната трапезария на БЧК – Русе получи голямо дарение от хранителни консервирани продукти

Кризисната трапезария на БЧК – Русе получи голямо дарение от хранителни консервирани продукти

Поредното голямо дарение на хранителни продукти за Кризисната трапезария на БЧК Русе за месец януари 2021 вече е факт. Веднага след апела на доброволческата организация, гражданите да се включат с помощ за подсигуряване на храна за хората, останали без дом,  се е явил дарител на консервирани храни, който е пожелал да остане анонимен. Мъжът се е свързал с председателя на Общинския съвет на БЧК-Русе Алисе Муртезова и е предоставил безвъзмездно 400 лв. консерви за сумата от около 1000 лв. за нуждите на потребителите на социалната услуга.

За поддържане на инициативата до края на месец февруари, а при необходимост и първите седмици на месец март  са необходими още дарения. Желаещите да помогнат могат да го направят освен с парични средства и с консерви, хляб или топла храна, приготвена в обществена кухня с нужните сертификати. Даренията се приемат в офиса на БЧК-Русе на ул. Плиска № 2.

За допълнителна информация желаещите могат да се свържат с Антоанета Ябанозова – Директор на Секретариата на ОблС на БЧК – Русе, тел. 0878118646.

Сподели: