Предизборна хроника: Крум Зарков: Прехвърлянето на въпроса за съдебната карта към Висшия съдебен съвет направи така, че той няма да може да бъде решен, ако продължаваме по този път

Крум Зарков: В момента въпросът е ще има ли качествено мнозинство, което да отговори на някои много тежки проблеми пред България

Време за прочитане: < 1 мин.

При крехки и сложни мнозинства, една подкрепа винаги може да бъде оттеглена, когато заявките на правителството не отговарят на това, което предварително е договорено. Лостовете в този парламент са достатъчно, за да може да се гарантират заложените в началото приоритети, заяви народният представител от коалиция „БСП за България“ в 19-и МИР – Русе Крум Зарков.

В момента въпросът е ще има ли качествено мнозинство, което да отговори на някои много тежки проблеми пред България. След това идват всички други въпроси, добави той.

Участието на БСП в конфингурация с „протестните партии“ ще намали до минимум влиянието на ДПС в следващ кабинет. Струва ми се, че това би било важно за всички, коментира г-н Зарков.

Въпросът за пенсиите стана централен в сложни преговори. Това е заслуга на БСП. В следствие на нашата активност, всички участници в преговорите разбраха, че този въпрос ще трябва да бъде решен в посока увеличаване на пенсиите, добави депутатът.

Според него, БСП не може и не бива да се примирява със ситуацията, в която се намира. Ако бях на мястото на Корнелия Нинова, щях да подам оставка, но от последния пленум на Националния съвет стана ясно, че тя не смята да го направи, категоричен бе той. Следващият конгрес на партията ще бъде до края на годината, но все още не е ясно кога. Смятам, че трябва да се проведе преди президентските избори, тъй като партията има нужда да реши доста въпроси, за да се представи по-добре на следващите избори, заяви още Зарков. По думите му в интервю за „Свободна Европа“, БСП има много по-голям електорален потенциал от това, което показа на последните избори.

Сподели:

Още новини от деня