Крум Зарков: „Домът ни гори, а ние гледаме през прозореца“. Аз не мога просто да гледам през прозореца

Като вицеприемиер г-жа Нинова може да е в силата си, но БСП не е в силата си и това вече се осъзнава от всеки член и симпатизант – катастрофалните резултати, спиралата, която ни води надолу, идващите скоро местни избори, сподели народният представител от коалиция „БСП за България“ в 19-и МИР – Русе и кандидат за председател на БСП Крум Зарков днес.

Ако аз получа доверието, за да стана председател на партията, изключванията и остракирането в партията ще приключат. Ще се възстанови диалогът в нея, подчерта той.

Един от проблемите ни е, че през последните години всякакъв дебат за това какъв фактор е БСП и каква е нейната роля в политическия живот на страната, се замести от взаимни обвинения и нападки. Изчистването на тези въпроси няма да се случи, когато изчистваш хора или журналисти, които ги поставят, а когато създадеш атмосфера, в която в органите на партията се говори и хората отиват в партийната си организация без страх да бъдат причислени към един или друг лагер, заяви г-н Зарков.

Това, което се случи във вестник „Дума“ не бива да се замита. Става дума за отстраняването на критично мислещи хора – те са били критични не към Корнелия Нинова, а към всички председатели преди нея – и ще бъдат критични и към следващия председател, отбеляза още депутатът от 19-и МИР – Русе.

Не се кандидатирам срещу Корнелия Нинова. Изпитвам отговорност към политическата ни сила. „Домът ни гори, а ние гледаме през прозореца“. Аз не мога просто да гледам през прозореца, категоричен бе той.

По темата „главен прокурор“ Крум Зарков сподели, че общата декларация беше важна като политически акт и като доказателство, че записаното в коалиционното споразумение се спазва.

Главният прокурор ще бъде сменен. Това са неизбежни неща, както случващото се в БСП. Идва им момента от самосебе си. Всеки, заемащ длъжност, има право на своята защита, за да обясни какво е правил и какво не е. Но има и някои други закони, които са също толкова важни, колкото физическите, каза г-н Зарков. Вижте още във видеото.

Сподели: