Крум Зарков: Сърцето на нашата партия са нашите членове и симпатизанти, но нейният мозък би трябвало да е тук в тази зала. И от този мозък трябва да тръгне възстановяването

Крум Зарков: Най-ярките качества на Корнелия Нинова бяха смелостта и борбеността. Да се скрие зад подписка на делегати, зад организираното й подписване – просто не го очаквах

Най-ярките качества на Корнелия Нинова бяха смелостта и борбеността. Да се скрие зад подписка на делегати, зад организираното й подписване – просто не го очаквах, сподели кандидатът за председател на БСП и народен представител коалиция „БСП за България“ от 19-и МИР – Русе Крум Зарков.

Сама заяви своята оставка през ноември, вчера я потвърди и изведнъж се скри от състезанието. Фаталният удар – оттеглянето на оставката – беше нанесен и ще донесе тежки сътресения, защото няма да можем да се изправим така, както бихме могли, ако тя и министрите на БСП поемат отговорностите, които вече са поели в държавата, а други хора – с нова енергия – се заемат с тежката задача да възстановят партията и да я подготвят за местните избори, каза още той.

Това не се случи, но моята роля и на тези, които не бяха съгласни със случилото се, е да канализираме енергията, усетена на конгреса и алтернативата, която се очерта – на една партия, която не е затворена в себе си, а гледа напред. Същественото е да не се предаваме, да не се отчайваме, да се държим заедно, да помогнем партията да премине и през това заедно, и след това – защото този момент ще дойде – да я съберем, да я стегнем, да я организираме и да направим това, което е нужно – голяма лява партия в България, подчерта Крум Зарков.

Цялото участие в предаването „Тази събота и неделя“ с Мария Цънцарова, може да гледате тук

Сподели: