Крум Зарков: Отказът на ВСС да вземе отношение по отстраняването на Гешев е срамен

Крум Зарков: Този парламент се провали в основната си задача да реализира промяна

Този парламент се провали в основната си задача да реализира промяна. Хората излязоха на пощада, за да протестират срещу едно управление, което съчетаваше ГЕРБ и ДПС. И промяната не се състоя, защото сега се наблюдава същия елемент. Има още един факт – и тогава, и сега БСП беше тук, в зала, за да се противопоставя на този модел. Ето на какво се противопоставяме сега, заяви днес народният представител от коалиция „БСП за България“ в 19-и МИР – Русе Крум Зарков.

Вие сте се захванали да пречите на приемането на бюджета. От една страна – това е легитимна опозиционна практика. Това обаче, което го изважда извън нормалното е, че сега го правите с морални аргументи за това колко е важен бюджетът. А тази актуализация е наистина важна. Тя е важна не за този министър, или за следващия, а за хората, които се нуждаят от подкрепа. И не на последно място за медиците, които се борят с ковид, подчерта депутатът.

Вие знаете много добре какво правите и няма да ви го обяснявам. Няма да го обяснявам и на българските граждани, защото те много добре го разбират. Това, че гласувахте предложения, за да създате прецедента от вчера, е ясно. А вчерашният прецент се случи, освен заради всичко друго, но и затова, защото пенсиите на българските граждани основателно са огромен проблем за тях. Систематично беше отказвано те да бъдат преизчислени, което доведе до такава ситуация, за която ние предупреждавахме от дълго време, заяви още той.

Сега вие излизате тук и сочите към неприсъстващите в залата, че те не искали да приемат бюджета. Нещо по-лошо – насочвате атаките си съм към единствения институционален авторитет, останал в държавата, а именно – президентът Радев. Обвинявате го за това, което вие сте приели. Това е поведение, което граничи с подлост. И вие го знаете – знаят го и тези, които гледат. Дори си позволихте да наречете президента Радев „рецивидист“. Ще ви кажа в какво обаче президентът Радев наистина ще рецидивира – ще ви победи категорично на скорошните избори така, както го направи преди няколко години, категоричен бе Крум Зарков.

Това, че се радвате на случилото се и мислите, че днес сте реализирали върховна хитрост и сте надвили някого, е грешно. Това, което направихте днес, ще го платите утре, каза в заключение депутатът от парламентарната трибуна.

Сподели: