Кръгла маса и дискусия за българския миграционен парадокс ще се състоят в Русе

Кръгла маса и дискусия за българския миграционен парадокс ще се състоят в Русе

Кръгла маса и дискусия за българския миграционен парадокс ще се състоят в Русе

„Каритас“ – Русе организира кръгла маса и дискусия за представяне на изданието „Българският миграционен парадокс. Позитивна интеграция на мигрантите и негативен политически дискурс“. На 26 юни от 11 часа в Зала „Батенберг“ на Исторически музей – Русе ще бъде представено изследване и доклад на проф. Анна Кръстева при спазване на всички препоръчителни здравни мерки за събития на закрито.

Целта е позитивно и задълбочено, с мисъл за другите и различните и с грижа за устойчивото развитие и ценностите на ООН да се обсъдят предизвикателствата и ползите за всички нас през призмата на научната експертиза по етнология и културология.


Изданието ще бъде представено от проф. д-р Николай Ненов, етнолог, специалист по местни общности и взаимодействия, директор на Регионален исторически музей Русе. В дискусията ще участват етнографите Искра Тодорова и Десислава Тихолова.


Събитието е част от проекта MIND „Миграция, взаимодействие, развитие“, с участието на 12 “Каритас” организации от общо 11 европейски държави: „Каритас България“, „Каритас Австрия“, „Каритас Бавария“ (Германия), „Каритас Чехия“, „Каритас Холандия“, „Каритас Европа“, „Каритас Белгия“, „Каритас Италия“, „Каритас Португалия“, „Каритас Словакия“, „Каритас Словения“ и „Каритас Швеция“. Тригодишната инициатива се реализира с финансовата подкрепа на Европейската комисия. Допринася за активното участие на европейското общество по въпроси и проблеми, свързани с устойчивото развитие, както и за повишаване осведомеността за връзката между миграцията и устойчивото развитие.

Сподели:

Още новини от деня