Кр. Балъков: Първият мач с „Дунав“ е много важен

Първият мач с „Дунав” е много важен, този мач при победа ще ни остави с единия крак в Първа лига и ще отвори широко вратата за оставането ни. Първият мач винаги е много различен, нека феновете ни подкрепят, за да тръгнем отлично и спечелим. Така ще влезем в ритъма на първенството, защото ни предстоят три мача за една седмица, които могат да се окажат решаващи дали ще сме в първата шестица или втората осмица. В тези три мача ще разчитаме на максималния брой играчи и сме готови. Тази седмица ще даде отговор на много въпроси. Това каза днес наставникът на ФК „Етър“ Красимир Балъков.

Нашият отбор играе футбол и ако времето в неделя е лошо и трябва да се мачкаме, да се бием и да се газим, ще го направим, но няма да е този футбол, който аз харесвам. Добрият терен и доброто време за мен са по-добрият вариант. Не мога да прогнозирам как ще завърши мачът, но очакванията ни са само за победа. Не трябва да има и минимално задоволяване от постигнатото през подготовката, защото е много опасно, когато постоянно биеш и понякога по инерция си мислиш, че ще печелиш постоянно.

„Дунав” е здрав отбор, взе няколко добри попълнения. Знаем всичко за тях и ще се подготвим по най-добрия начин, дано имаме и късмет. Винаги мачовете ни са били тежки, дори и когато ги бихме с 4:2 в Русе. Ще има напрежение и емоции.

Вече се обърнах официално към феновете, тъй като едно тяхно писмо до мен доста ме трогна. От годините, в които бях футболист, сега за първи път се получава такава хармония между мен и феновете. Футболът е социален продукт и независимо от проблемите, ако няма единство между фенове и ръководители, няма смисъл от нищо. Във Велико Търново това започва да се случва и това е пътят. Обаче всичко се свързва главно с моето име, а аз търся начини и се опитвам дори и да си тръгна, моите идеи да останат и после. Клубът е над всяка една личност и име и трябва да се гради така, че да съществува и без имена, защото в живота може без всеки. Все още нямаме основата, с която да го реализираме и затова и до ден днешен стоя тука. Не стоя заради пари, а стоя, защото имам чувства към „Етър” и виждам, че хората покрай мен правят това, което се иска от тях. Това е много радващо за самия футбол.

Призовавам нашите привърженици да водят децата си на стадион „Ивайло”, защото те най-бързо се запалват и стават фенове. Ние не сме клуб с 15 000 луди фена, които не знаеш какво правят, хвърлят и палят, а сме мирна и добра публика с емоциите на трибуните. Атмосферата е хубава, а и футболът, който показваме, е хубав, правим спектакъл. Призовавам феновете да бъдат все повече на стадион „Ивайло”, защото футболът е за хората, без публиката той е невъзможен.”

Сподели:

Още новини от деня