трите прасенца куклен театър

Кукленият театър представя „Трите прасенца“ на 1 ноември

Заповядайте на 1 ноември от 11 часа, когато трите прасенца и вълкът ще Ви забавляват по своя уникален начин с поучителната история за приятелството – по известната английска народна приказка!

Режисьор е Валентин Владимиров – Валяка, музиката е на композитора Станимир Иванов, сценографията – на Юлия Лачева.

Участват: Силвия Нейкова, Йоланда Михайлова и Любен Русенски. Спектакълът е игран на 10 март 2019 година на сцена в Брюксел пред българска публика там.

Дори да сте го гледали, обещаваме отново да преживеете приятни моменти в салона на Куклен театър – Русе.


И така… имало едно време три прасенца. Те били съвсем, съвсем еднакви и за да се различават носели три различни цветни шапчици. Само че, цветовете не само ги различавали, а започнали и да ги разделят. Две от прасенцата много държали на цветовете си, а третото искало да бъдат приятели… и това можело да продължава вечно.
Но през реката дебнел Вълчо, който за беда бил гладен. И те, малките розови прасенца, вместо да захвърлят шапките и да се обединят в бедата, се разделили, съвсем, ама съвсем завинаги. Защото, право било третото, не шапките били важни, а това което е под тях. И докато то си строяло тухлена къщичка, другите две се забавлявали, затова и къщичките им станали едни такива… „забавни“ – от слама и пръчки. Но като дошъл Вълчо, хич не им било забавно. Захвърлили двете прасенца шапките и хукнали към третото да се спасяват.
И ето, съдбата отново ги събрала заедно, без шапки, без цветове, съвсем, съвсем еднакви.
А какво станало с Вълчо?
Нищо! Или по – скоро, нищо важно. Важното станало при прасенцата, защото разбрали, че няма по – важно от това да са приятели. Което вече било – нещо!

Сподели:

Още новини от деня