Кукленият театър с подарък към публиката на 25 ноември

Кукленият театър с подарък към публиката на 25 ноември

Заповядайте на подаръка на Куклен театър – Русе, жест на благодарност към публиката през месец ноември – представлението „От глупав по-глупав“, което ще се играе на 25.11.2021 година от 18:00 часа.


За да се възползвате от безплатната постановка трябва да посетите касата на театъра, където ще получите талон за вход – с ред и място.

„От глупав по – глупав” по Елин Пелин

Имало едно време трима глупаци. Живели си те добре, по цял ден се щурали без цел и посока. Обичали да спорят излишно и да се надхващат един друг. Мъдрували-умували и вършели глупост след глупост. Веднъж, обаче, намерили една тиква. Ама не каква да е тиква, а такава дето им се сторила камилско яйце. Заоглеждали я и не щеш ли бутнали я в дола. От там пък изскочил един заек, а те хукнали по него. „Камилче, измъти се, дръжте го…” викали един през друг глупаците докато гонели заека, а той – хоп, шмугнал се в гората. Ами сега! Хрумнало им тогава да отсекат гората, та да хванат камилчето. Речено – сторено! Но не щеш ли, появил се един поп. Бързо им премерил акъла и им задигнал брадвите. А те, за да си отмъстят, натоварили кончето на кобилата му с дрехите си, та да му се скъсат жилите и… останали без дрехи. Тръгнали тримата глупаци голи като соколи и къде, къде… право в кукления театър на Русе. Харесало им и взели та останали. Ако искате да се срещнете с тях, заповядате час по – скоро.

Режисура – Валентин Владимиров – Валяка
Музика – Станимир Иванов
Сценография – Сийка Моллова
Участват: Кремена Станева, Хубен Нурев и Любен Русенски

Времетраене: 40 мин
Възраст: 5+

Информация за наличните свободни места може да получите на 082 835 804 – Билетна каса

Сподели: