Културата, читалищата, спорта бяха теми на разговор на Първолета Чавдарова - Летиция - кандидат за народен представител от коалиция „Изправи се! Мутри вън!“

Културата, читалищата, спорта бяха теми на разговор на Първолета Чавдарова – Летиция – кандидат за народен представител от коалиция „Изправи се! Мутри вън!“

Време за прочитане: < 1 мин.

Пълна подкрепа получи Първолета Чавдарова – Летиция, кандидат за народен представител от коалиция “Изправи се! Мутри вън!“ от жители на село Басарбово. Срещата  се състоя в местното читалище. По-голяма част от присъстващите бяха възрастни хора. Между тях беше и кмета на селото Николай Колев. Противно на очакванията,  че разговорът ще се върти около пенсиите, то хората  искат средства за читалищата, където да има повече различни занимания за младите, за ръководители на състави и създаване на .по-големи възможности за социални контакти и участия в самодейността на възрастните, за гостуващи театри, концерти и пр.  Никола Колев, който вече пети мандат е избиран от своите съграждани, постави въпроса за масовия спорт, който досега е неглижиран. Децата и младежите трябва да имат възможност за активно спортуване, за да се откъснат от застоялия начин на живот, наднорменото тегло,  интернет зависимост, наркотици, агресия.

Кметът поиска от Първолета Чавдарова да лобира пред Районната избирателна комисия – Русе да се направи разяснителна кампания за предстоящия вот като се постави в Басарбово в определен ден демонстративна машина, на която хората физически да изпробват самата операция по гласуването. Той е готов да извърши логистиката.

В диалог с хората Първолета Чавдарова сподели, че нейни приоритети са проблемите на културата, особено в малките населени неща, подобряване на живота на възрастните хора, малкия и среден бизнес. Тя им обеща, че ако изберат ще бъде депутат, който ще е в постоянна връзка с избирателите си „Моето убеждение е, че  не само проблемите на културата са важни, но и културата в политиката“.

Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ е с №8 в машината и в интегралната бюлетина.

Преференция № 104   –  Първолета Чавдарова – Летиция

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Сподели:

Още новини от деня