„Културните квартали на Русчук“ в библиотеката

„Културните квартали на Русчук“ в библиотеката

Творчеството на Татяна Даскалова и Валентин Йорданов събра любителите на мерената реч в двора на библиотеката. В горещата вечер на 24 юли присъстващите слушаха авторския рецитал на двамата поети, включен в цикъла „Културните квартали на Русчук“. Те бяха подбрали свои творби, в които витае темата за духа на хората – основен градивен елемент на душата на градовете.

Татяна Даскалова е родена на 20.09.1967 г. в Русе. Издател и съставител е на поредица от книжки за жената. Автор на стихосбирката „До капилярите на любовта“. Има награда от конкурс на Асоциация на българските писатели. Валентин Йорданов е роден на 05.09.1970 г. в Силистра. Автор на пет стихосбирки. Последната е „Пеперудени коне“. Носител е на много награди от поетични конкурси в България. Двамата обичат каузите, свързани със съхраняване на българския дух и култура у нас и в чужбина. С поетичната си вечер в библиотеката те подкрепиха идеята за съхраняването и превръщането на архитектурните пространства на града в Културни квартали на Русе.

Проектът „Културни квартали на Русчук“ е на ROUSTCHOUK.BG и „Градоред“. Идеята на инициативата е, че пространствата на един град са неофициално място или редица места за срещи сред хора на изкуството, културата, науката или просто сред другари със или без идея.

Събитието „До капилярите на любовта“ е част от цикъла и беше организирано от Регионална библиотека „Любен Каравелов“ и ROUSTCHOUK.BG.

Сподели: