кухня

Кухненски ъгъл предимства и недостатъци

Време за прочитане: 2 мин.

Дали да имаме кухненски ъгъл в апартамента си, по точно в кухнята?

Кухнята е свещено място на всяка самоуважаваща се домакиня. Тук жените, по рядко мъжете,  не само готвят и извършват забавни кулинарни експерименти, но и приемат гости. Но как! Къде другаде може да пиете чай с приятелките си (или нещо по-силно), като същевременно обсъждате последните серии от любимите си сериали или новини от личния си живот?

Много хора сериозно мислят за това какво мебели да купят в кухнята: меки столове или, да речем, кухненски ъгъл, изработен от дърво. И днес ще дадем отговор на този въпрос.

Предимствата на кухненския ъгъл са тези:

Така може да съберете много хора наведнъж. Разбира се, може да е малко тясно, но това няма да се превърне в проблем. Само един човек може да седи на стол, без значение колко е широк.

Кухненският ъгъл дава комфорт. Изглежда, че не сте в кухнята, а в хола. Освен това е по-удобно да седите на диван, защото може да седнете, например, като сте подвили краката си. На стола това не е така.

Често кухненският ъгъл има чекмеджета за съхраняване на някои дребни неща.
Тук може и да се спи. Разбира се, не е необходимо да се говори за комфорт, но кухненският ъгъл може да се счита за резервно легло, за всеки случай. Или може да служи за кратка дрямка.

Но каква е тенденцията?

През последните години популярността на кухненските ъгли намалява. Много собственици на апартаменти отказват такава мека мебел в полза на по-стилни, евтини и практични столове.

Ето няколко основни причини:

Размерите на кухненския ъгъл не винаги са подходящи за мястото, където може да бъде поставен.
Така и не можете да поръчате мебели, които харесвате. Освен това, той ще направи една малка кухня визуално още по-малка.

И още!

Почистването на ъгъла не е лесно. Прах, мръсотия и частици от храна се натрупват на повърхността на мебелите. Следователно, по отношение на хигиената, кухненският ъгъл лесно се цапа и трудно се почиства.

Но това не е всичко!

За да се измъкнете от претъпкания кухненски ъгъл, трябва да вдигнете всички, които са седнали. А обичайното движение около масата не е приятно.

Просто този вид обзавеждане не е модерно.

Днес е трудно да впечатлите някой с кухненски ъгъл. И едва ли някой дизайнер ще се съгласи да направи проекта на уютна кухня с такава мебел.

Изглежда, че красивите съвременни столове, заедно със стилни кухненски маси, скоро ще изтласкат напълно кухненските ъгли. Малко вероятно е някой да реши да постави обемен кухненски ъгъл, за да осигури допълнително легло в кухнята. Но реално може да намерите по-привлекателни опции. Например, надуваме въздушен матрак, който е лесен за поставяне във всяка стая. И в някои случаи можете да помислите за сгъваемо легло.

Сподели:

Още новини от деня