галин григоров

Към 12.30 часа: Пътната обстановка на територията на област Русе е все още усложненa

Време за прочитане: < 1 мин.

Към 12.30 ч. пътната обстановка на територията на област Русе е все още усложнена. Пътищата са проходими при зимни условия за леки и леко-товарни автомобили до 12 тона, като единственият участък от републиканската пътна мрежа, който все още е на фаза почистване, където работят две машини на пътно-поддържащите фирми, е пътя между Обретеник и Ценово.

Пътят Русе – Силистра е затворен за преминаването на всякакви превозни средства. Почистен е на територията на област Русе, но в посока Силистра след Сливо поле има много участъци със снегонавявания. При първа възможност и този път ще бъде отворен. В рамките на следващите два часа по пътя I-5 Велико Търново – Русе се очаква да започне пропускането и на товарни автомобили над 12 тона.

Всички пътища, включително и до помпените станции територията на община Сливо поле вече са почистени.

На територията на областта има над 30 населени места без ток или с частично прекъснато електрозахранване, като някои от тях са и без вода. Екипите на ВиК оператора и „Електроразпределение Север“ работят активно. Заради многото прекъснати електропроводи и паднали дървета е затруднено отремонтирането на доста от участъците. В тази връзка областният управител Галин Григоров поиска съдействие от Министерството на отбраната. Всеки момент се очаква Военно формирование 32420 да се включи с автомобили и техника с висока проходимост, така че възникналите проблеми по електропреносната мрежа да бъдат отстранени възможно най-бързо.

Няма бедстващи хора. Имало е закъсали автомобили с хора на хемодиализа, но екипите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, както и на Регионална дирекция „Автомобилна администрация“ са отреагирали моментално.

Областният управител Галин Григоров е в постоянен контакт с всички институции, имащи отношение по проблема.

Сподели:

Още новини от деня