imoti ruse прозорци капандури

Къща на село с капандури – какво е особеното?

Една къща на село с капандури е чудесно решение. Капандурите са прозорци, предназначени да бъдат разположени на покрива на къща с таванско помещение. Те са със специални механизми за отваряне.

Методът на наклонен монтаж е отличителна черта на покривните прозорци (за разлика от традиционното вертикално остъкляване). Същите се отличават с оригинален тип отваряне. Капандурата на една къща на село е проектирана да издържа на същите натоварвания като покрива на сградата. Тази характеристика отличава капандурите от обикновените вертикални прозорци, които се намират в стените на помещенията.

Външният вид на къщата на село с капандури е много красив.

Ако в селската къща има такъв тип прозорци, тогава те незабавно привличат вниманието, тъй като изглеждат много оригинални и необичайни. Те могат да се монтират на почти всяко покривно покритие: плоско, профилно или високопрофилно. Основната характеристика при капандурите е дълбочината на монтажа им в покрива. Колкото по-дълбоко е монтирана в покрива, толкова по-добре. Този момент е от голямо значение, тъй като при се намаляват топлинните загуби и се осигурява по-надеждна хидроизолация на прозореца.

  • Разстоянието между рамката на прозореца и гредите трябва да бъде от 3 до 7 см от всяка страна.
  • По време на монтажа болтовете не трябва да се затягат напълно, само след окончателното регулиране могат да бъдат затегнати докрай.

Необходимо е да се вземе предвид особеността на покрива при поставяне на капандурите.

Ето и няколко важни момента, които следва да се спазват.

  1. Полагане на хидроизолационен материал. Редът на подреждане е отдолу нагоре.
  2. При профилен покрив, тогава преди да се инсталира капандура на покрива, трябва да се положи тънка релса.

След монтажа на капандурата върху нея се поставя прозорец с двоен стъклопакет. Изолацията на прозорците може да се извърши отвътре, като се използва изолация по периметъра и се затваря отвън с фолио от кондензат.

Високи технологии при капандурите.

И накрая, трябва да споменем и за най-модерните разработки в областта на капандурите, свързани с използването на електроника и автоматизация. В момента са разработени и пуснати на пазара специални механизми за отваряне на прозорци на различни нива на къщата. Това става дистанционно, с помощта на електрически задвижвания и ако тук всичко е обмислено правилно, естественият приток на въздух през капандурата напълно ще обнови въздуха в жилището за кратко време.

Разбира се, такива механизми струват пари, но ако се сравнят тези разходи с инвестициите за климатизация и вентилация, тогава печалбата ще бъде очевидна.

Сподели: