Къщичка – библиотека монтират и в СУ „Йордан Йовков“ – Русе

Време за прочитане: < 1 мин.

На 6 декември от 11:30 часа в СУ „ Йордан Йовков“ ще състои официално тържество по повод поставянето на къщичка-библиотека в училището.

Идеята за къщички – библиотеки в училищата е на русенския клуб „Мечтание“. Тя се реализира по проект, финансиран от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“. Проектът предвижда изработването и монтирането на общо 15 къщички-библиотеки до края на 2018 година, които да са част отестетиката на училищните дворове.

Две от къщичките са монтирани в двора на СУПНЕ „Фридрих Шилер“ по една – в МГ „Баба Тонка“, ОУ „Любен Каравелов, ОУ „Отец Паисий“, ОУ „Иван Вазов“, СУ „Йордан Йовков“. Още две къщички трябва да бъдат монтирани до края на годината и в СУЕЕ „Свети Константин – Кирил Философ“.

Къщичките – библиотеки ще предоставят възможност на учениците и учителите да обменят книги. Всеки, който прояви желание да си вземе безвъзмездно книга от библиотеката,ще може да направи това само ако остави друга на нейно място. Целта на проекта е насърчаване на четенето сред младите хора.

Сподели:

Още новини от деня