Лауреатско звание за Вокална група „Дунавски полъх”

Време за прочитане: < 1 мин.

Русенската Вокална група „Дунавски полъх” към ВЧ „Зора” и Съюза на ветераните от войните – Русе, с ръководител Вили Икономов, се завърнаха с лауреатско звание от участието им в ХVII Фестивал на фронтовата песен „Альоша”, който се проведе в София на 12 и 13 октомври. Те получиха и покана за участие в заключителния концерт, който ще се състои през месец ноември в столицата се и ще се излъчи по Българската свободна телевизия.

Фестивалът „Альоша” е за самодейни творчески състави и изпълнители и тази година събра над 200 участници от цяла България. Той се проведе едновременно с Фестивала на патриотичната песен „Сребърна чучулига”. И двата песенни фестивала се организират от общонационален организационен комитет, Сдружение „Български антифашистки съюз, Фондация за устойчиво развитие на България, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва – София, Съюза на ветераните от войните на България, Руски културно-информационен център – представителство на Россътрудничество в България.

Фестивалното жури, което оценяваше участниците, бяха акад. Виолета Ковачева, проф. Стоян Ангелов, Милен Тотев, Вили Икономов, Лозан Такев.

Сподели:

Още новини от деня