Легло в спалнята на апартамента

Леглото в спалнята на апартамента

Как правилно да поставите леглото в спалнята в апартамента?

В статията Ви представяме важен момент, който касае организацията на спалнята в апартамента.

Максималният комфорт в дома се постига, ако са изпълнени всички необходими условия. Правилно подбрана цветова палитра, интериорен стил, подреждане на мебели – всичко това е важно да се вземе предвид. При организирането на всяка спалня трябва да се обърне специално внимание на местоположението на леглото.

Разположението на леглото в спалнята в апартамента е приоритет.

Ако следвате концепциите на Фън шуй, ще можете да активирате положителната енергия. Не се препоръчва поставянето на леглото до вратата, тъй като според азиатската практика това се отразява негативно на вътрешните енергийни потоци и причинява заболяване.

  • При поставянето на леглото е важно да се гарантира, че хората не спят с крака към вратата. В противен случай се стига до загуба на жизнена енергия.
  • Фън Шуй  философията не препоръчва да се поставя леглото близо до прозорците. В този случай слънчевата енергия ще наруши съня.
  • Оптималното положение на леглото е, когато таблата е обърната на север или изток.
  • Стая с достъп до балкон или лоджия е мечтата на много хора особено ако стаята е голяма. В такава стая оптималното положение на леглото е успоредно на балкона.

Като се вземат предвид всички горепосочени точки, може да се хармонизира стаята и да се подобри потока от положителна енергия.

На какво друго трябва да се обърне внимание?

Ще бъде много по-лесно човек да се възстанови в края на деня, ако леглото с качествен ортопедичен матрак с подходяща твърдост. Това спомага съня.

Когато се избира легло, е важно то да се хармонизира с останалата част от мебелите и декора в стаята. Разположението на леглото винаги зависи от  размера на спалнята. И никак не е препоръчително да има телевизор в стаята – той просто пречи на добрия и качествен сън.

Сподели: