Лекари от УМБАЛ “Канев” правят онлайн консултации

Хората, които са под карантина като заразени с корона вирус или само контактни на заразени, ще имат възможност да получат консултация от специалисти чрез регистрация в интернет.

Идеята е лекари с различни специалности от отделенията на УМБАЛ “Канев” да помогнат на пациентите, които имат и други проблеми, освен корона вирусната инфекция. В това виртуално “спешно отделение” ще работят инвазивният кардиолог д-р Иво Белколев, ортопедът д-р Стоян Граматиков, съдовият хирург д-р Стоян Генадиев и акушер-гинеколокът д-р Ивалина Граматикова.Така хората под карантина ще имат достъп до специализирана медицинска помощ и ще получат от лекарите наставления за действия при усложняване на състоянието им или просто наблюдение на хронични болести.

Приложението Healee е безплатно и регистрацията е изключително лесна, тъй като е на български език. Следвайки указанията, пациентите ще могат да се свържат с нужния им специалист. За облекчение прилагаме кодовете, с които са регистрирани специалистите – Д-р Генадиев (код: 027433), д-р Белколев (код: 378528), д-р Граматикова (код: 440042), д-р Граматиков (код: 530681).

Инициативата има за цел да бъдат подкрепени хората, които в момент на изолация нямат право дори да напускат домовете си и по този начин са лишени от възможността да бъдат прегледани и да получат насоки от лекар за здравето им. За всички е ясно, че нито сърдечно-съдовите болести имат “пауза” заради корона вируса, нито гинекологичните, нито ортопедичните, нито каквото и да е друго. Освен това по този начин се надяваме, че ще се облекчи натоварването към медиците от реалното Спешно отделение в УМБАЛ “Канев”.

Сподели: