имоти русе ленени пердета

Ленени пердета и интериор в дома

Ленени пердета – как да ги използваме в дома си?

Модата е нещо циклично и това се отнася не само до дрехите, но и до интериора в дома. Сега на върха на популярността в интериора са различни екологични материали. И ако говорим за проектиране на прозорците в апартамента, много интериорни дизайнери насочиха вниманието си към такъв материал като лена.

Ленът се използва широко за декориране на прозорци.

И това е не само екологично, но и практично, тъй като именно пердетата позволяват дълго време да се поддържа помещението свежо и чисто. А също така, ленените пердета са практични за всеки интериор.

Дизайнерите отново си спомниха за лена, и се оказа, че той се вписва перфектно в много стилове!

Първоначалното схващане, че ленът е груба и нееластична тъкан, е погрешно. Дори по време на царуването на египетската кралица Клеопатра от 500 грама суровина се получават 120 метра от най-фините нишки. Пердетата от лен са леки, нежни и падат красиво.
Дрехите, направени от такъв материал, също са много удобни, но се мачкат лесно.

Текстилната индустрия предлага на потребителите различни видове материи, а от тази гама лесно се избира тъкан за пердета във всеки интериор.

Подчертаната елегантност на тъканите от ленен плат се вписва идеално във всяка среда, независимо от функционалната му ориентация.

Ленът много лесно се поддържа и запазва добре формата си. Това разкрива много възможности за създаване на различни като конструкция пердета. Такива пердета са икономически изгодни – те са от доста издръжлив материал.

Декорацията на прозорците с пердета от лен е перфектна, тъй като този материал има термостатични свойства, които придават прохлада на помещението през лятото и перфектно предпазват от течение през зимата.

Ленените пердета имат огромно количество предимства,  и затова трябва да бъдат използвани в интериора.

Въпреки това имат и недостатъци, които също са важни за споменаване.
Става дума за три недостатъка: висока цена, трудност при гладене и прегаряне на слънцето, така че тези завеси се препоръчват да се шият с подплата.

РЕДАКЦИОНЕН СЪВЕТ

Тенденциите в интериорния дизайн се променят бавно, но със сигурност ленът не излиза от мода.

Сподели:

Още новини от деня