leo nucci

Лео Нучи и Русенска филхармония с концерт в София

На 6 декември 2019 година от 19.00 часа в София, Зала 3 на НДК, Държавна опера – Русе ще представи концерт с участието на световно известния баритон ЛЕО НУЧИ, сопраното АНАСТАСИЯ БАРТОЛИ и оркестъра на Държавна опера – Русе.

Диригент – ДЖОРДЖО КРОЧИ

България има уникалният шанс да види световната оперна звезда на родна сцена.

Само няколко дни след обявяване на концерта му на 6-ти декември в Зала 3 на НДК, Лео Нучи заяви, че в началото на следващата година слиза завинаги от сцената Той ще смени амплоато си, но ще остане част от оперният свят вече като режисьор. Сензационната новина дойде по време на Pavarotti d’Oro” традиционната гала вечер посветена на Павароти.

Лео Нучи е световно известен баритон, част от легендарните италиански оперени артисти. Лео Нучи има над 3000 концерта зад гърба си, а гласът му продължава да е в страхотна форма. Репертоарът на певеца включва централните роли в почти всички Вердиеви опери.
Неговият певчески и артистичен образ е разностранен – Лео Нучи притежава също и завидната репутация на лиричен баритон с необичайно привлекателен глас. Тези безценни качества ясно личат в една форма на неговата артистична изява, в която той обича да се представя на големите оперни сцени. Това са неговите многобройни рецитали с акомпанимент на пиано или концертите му с оркестър в Ла Скала, във Виенската държавна опера, в Опера Сити в Токио, в Цюрихската опера и още много други по целия свят.

Такъв ще бъде и концертът му с оркестъра на Русенската опера на 6 декември в Зала 3 на НДК в София, част от празненствата посветени на 90 години от рождението на Николай Гяуров, самият Нучи е имал честта не еднократно да работи с Гяуров.

Джорджо Крочи е дирижирал като гост-диригент и диригент-постановчик на оперни продукции в почти всички западно-европейски страни, в Русия, Турция и Украйна, в Южна Корея, Китай и Япония, в САЩ, Мексико, Бразилия и Колумбия, в Египет, Южна Африка и Абу Даби (Обединените Арабски емирства).

Сподели:

Още новини от деня