Летни предложения от РБ "Л. Каравелов" за децата

Летни предложения от РБ „Л. Каравелов“ за децата

Време за прочитане: 2 мин.

Скъпи наши читатели, ако желаете да се включите в нашите организирани летни обучения и ателиета, излагаме нашите сегашни предложения:

Проект „Робофабрика“ с Робота Марти

В рамките на 6 дни в 2 астрономически часа експертите от Сдружение „В света на иновациите“ ще ви покажат как да сглобите Марти, как да го управлявате, а чрез софтуера ще можете да създадете свои собствени интерактивни истории, игри и анимации и да ги споделите в общността на Scratch. Идеята се реализира по програма „Знание и растеж“ на Фондация „Русе – град на свободния дух“, която се осъществява с подкрепата на „Еконт Експрес“ ЕООД

Записването става на място в Детски отдел с актуална читателска карта!

Свободни дати:

23 – 30 юли от 10:00 ч. до 12:00 ч. – остават 4 свободни места;

2 – 9 август от 13:00 ч. до 15:00 ч. – остават 4 свободни места.

Забавна финансова грамотност

Пет дни, в които ще си говорим за парите и тяхното правилно използване; как можем да спестяваме, инвестираме; какво означава „приход“ и „разход“ и други интересни неща, които ще запознаят малчуганите с основни познания в сферата на финансите.

Дати на провеждане:

19 – 23 юли от 9:30 ч. до 12:30 ч. – остава 1 свободно място;

Записването става на място в Детски отдел с актуална читателска карта!

Представяме ви и новите ни предложения:

Азбука на здравето

В продължение на пет дни децата ще имат възможност да научат интересни и забавни неща, свързани с тяхното здраве, хигиена, емоции, спорт и др. Участниците ще имат възможност да се запознаят с доброволците от Български младежки червен кръст, които ще им покажат важни неща при оказване на първа доболнична помощ; ще се срещнат с нашите приятели и сътрудници от Сдружение за защита правата на животните, които ще им разкажат за здравето и живота на кучетата и котетата, а със сигурност ще ни доведат и някой любимец, на когото да се порадваме.

Дати на провеждане:

12 – 16 юли от 9:30 ч. – 12:30 ч.

Записването става на място в Детски отдел с актуална читателска карта!

Архитектурно-строителна работилница

В продължение на пет дни децата ще се запознаят с историята на архитектурата, ще получат знания за архитектурни обекти в България и по света и ще  създадат свои проекти като експериментират с различни техники и материали.  Участниците ще се срещнат с емблематични за нашия град сгради и ще открият връзката между минало и настояще. С помощта на новите технологии ще „погледнат“ по нов начин на Русе и ще представят своята визия за неговото бъдеще като град на свободния дух. 

Дати на провеждане:

26 – 30 юли от 13:30 ч. – 16:30 ч.

Очаквайте през месец Август още летни предложения!

Сподели:

Още новини от деня