Лечебни заведения „Медика“ за първа година се присъединиха като партньори към кампанията за почистване на България

Лечебни заведения „Медика“ за първа година се присъединиха като партньори към кампанията за почистване на България

Лечебни заведения „Медика“ за първа година се присъединиха като партньори към кампанията на bTV Media Group „Да изчистим България заедно”. На Световния ден на почистването /15-ти септември/ екипът на лечебните заведения в Русе и с. Нареченски бани събра приятели и почисти терените около УМБАЛ „Медика Русе“, СБАЛФРМ „Медика“ и Балнеокомплекс „Медика Наречен“. В отбора взеха участие повече от 60 доброволци, за които ръководството, освен всички необходими материали бе предвидило и поощрения – тениска с логото на кампанията и обяд.

Един от водещите принципи в работата на целият екип – личното отношение и персоналното внимание към всеки един пациент се изразява и в подсигуряване на чиста и безопасна заобикалящата среда за цялото общество. Доброволците събраха 73 чувала с боклук и направиха районите около три от структурите на лечебните си заведения по-чисти и приветливи. Чрез участието си в най-мащабната доброволческа инициатива у нас от Медика имат за цел и да провокират общественото съзнание и отговорност в повече хора.

При вида на крайния резултат, след почистването, всички участници споделиха надеждата да запазим добрата визия на България, не само за един ден, а да се постараем да я опазим чиста през цялата година.

Сподели:

Още новини от деня