Лили Ганчева бе удостоена със званието "Почетен гражданин" на Община Гюргево

Лили Ганчева бе удостоена със званието „Почетен гражданин“ на Община Гюргево

Лили Ганчева бе удостоена със званието "Почетен гражданин" на Община Гюргево

Областният управител на област Русе Галин Григоров поздрави изпълнителният директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ Лили Ганчева по повод удостояването и със званието „Почетен гражданин“ на Община Гюргево. Той й пожела преди всичко здраве и все със същата енергия и всеотдайност да продължава да съгражда и допринася за трансграничното сътрудничество в целия му смисъл между България и северната ни съседка.

Титлата почетен гражданин беше присъдена днес на Лили Ганчева по време на редовната сесия на Общинския съвет на община Гюргево. Тя се връчва за принос на престижа на община Гюргево в местен, национален и международен план, както и за повишаване нивото на сътрудничество и развитие в рамките на Асоциация „Еврорегион Данубиус“.

Изпълнителният директор на Асоциацията изказа благодарност на кмета на община Гюргево Николае Барбу, на общинските съветници, а също и на всички, повярвали в безрезервната й отдаденост на работата. „Най-трудно ми беше да спечеля доверие, да запазя непрекъснатостта и приемствеността след всеки един проведен избор с последващи промени в ръководствата на институциите от България и Румъния, като твърде често това костваше компромиси с личния ми живот! Посвещавам това признание на моя съпруг – г-н Румян Ганчев, който за съжаление днес не е сред нас!“ заяви още г-жа Ганчева.

Още в първите минути след награждаването г-жа Ганчева получи множество поздравления от народни представители, кметове на общини и ръководители на други местни и държавни структури, както и на хора от бизнеса.

Сподели: