„Лиско и приятели“ донесе първа награда на Александра Златарова

„Лиско и приятели“ донесе първа награда на Александра Златарова

Време за прочитане: < 1 мин.

Днес на живо наградихме победителя в нашия конкурс за детска рисунка „Лиско и приятели“, посветен на 100 години от рождението на писателя Борис Априлов. В него взеха участие 178 деца от 27 населени места в България и чужбина. Благодарим за всички прекрасни творби, които получихме! Всички бяха много красиви, весели и изпълнени с детски ентусиазъм!

Първата награда остана в Русе. Грабна я Александра Златарова на 9 г., ученичка в ОУ „Васил Априлов“. Александра посещава художествена школа „Детски уроци по рисуване Моливко“. Тя дойде за наградата си заедно с мама, татко и братчето Дани.

Победителят в конкурса получи грамота, подаръци и читателска карта за библиотеката, с пожелание да открие още много интересни вълшебни истории и да прекара много вълнуващи мигове в новия детски отдел Библиотечко.

Помолихме Александра да изтегли печелившия читател от нашата ежемесечна томбола, наградата за която се осигурява от Куклен театър – Русе. От 20-те най-четящи деца на детски отдел през миналия месец март Алекс изтегли името на Иван Ангелов. Той е на 10 години, четвъртокласник в ОУ „Отец Паисий“. Иван ще има възможност да посети театрална постановка по избор на Кукления театър от програмата на театъра за месец април.

На печелившите пожелаваме творческо вдъхновение и много прочетени книжки!

Напомняме на всички наши малки читатели, че в началото на май ще теглим томболата за най-четящо дете в Библиотечко през април. 

Сподели:

Още новини от деня