съдебна палата русе съд прокуратура

Лишаване от свобода и глоба за млада жена, държала метамфитамин в Русе

Време за прочитане: < 1 мин.

Окръжен съд – Русе одобри споразумение, постигнато от държавното обвинение и 31-годишната В. Р., с което й се налага наказание лишаване от свобода за срок от година и шест месеца с тригодишен изпитателен срок и 2500 лв. глоба.

Съгласно споразумението, неосъжданата В. Р. се признава за виновна в това, че на 28.05.2019г. в гр. Русе, сама и в съучастие с В. Б., като извършител, подпомогната от последния, без надлежно разрешително придобила и държала с цел разпространение високорисково наркотично вещество – 50,1 грама метамфетамин на стойност 1 253.50 лева. По-голямата част от наркотиците жената придобила чрез закупуването им от Н. А. от гр.София, за сключването на която сделка била улеснена умишлено от В. Б.

Обвиняемата следва да заплати и разноските по делото в размер на 869,94 лв. за изготвените техническа, химически и физикохимически експертизи, както и 100 лв. за служебно назначения й адвокат. Освен метамфитамина, в полза на държавата се отнема и иззетата от В. Р. електронна везна, тъй като й е принадлежала и й е послужила за извършване на престъпление. Всички други веществени доказателства остават по делото до решаване на въпроса с наказателната отговорност на другия обвиняем В. Б.

Споразумението има последиците на влязла в сила присъда.

Сподели:

Още новини от деня