Лишен от правоуправление е предизвикал катастрофа в центъра на Русе

На 26 януари около 21:20 ч. екип пътни полицаи е бил изпратен по сигнал за ПТП на бул. Съединение в гр. Русе, при кръстовището с ул. Болярска. На място служителите са установили, че инцидентът е възникнал между лек автомобил «Шевролет Авео», управляван от 43-годишен мъж и лек автомобил «Фолксваген Голф» с 18-годишен водач. При инцидента не е имало пострадали хора, само материални щети по колите.

Изяснено било, че шевролетът се е движел по бул. Съединение, в лява лента в посока център, когато е предприел маневра за преминаване в дясна лента, в същата посока, отнел е предимството на движещия се в този момент в дясна лента автомобил «Фолксваген Голф» и е последвал е удар между двете коли – задна дясна част на шевртолета с предна лява част на голфа. Двамата водачи са били изпробвани с техническо средство за употреба на алкохол, като и на двамата пробите се оказали отрицателни.

След допълнителна справка се изяснило обаче, че водачът на голфа е правоспособен и с необходимата категория за управление на лек автомобил, а на другия шофьор е отнето свидетелството за управление на МПС. Произшествието е документирано от полицаите. Във връзка с констатираното на 43-годишния мъж е съставен акт и материалите по случая са предадени на разследващ полицай, който е образувал бързо производство за престъпление по чл.343в, ал.3 от НК.

Сподели:

Още новини от деня