лоджия

Лоджия – време е за ремонт през пролетта

Лоджия – взнаете ли какво е това?

Със сигурност някои хора не са чували тази дума и си представят, че е нещо като лодка или коктейл…Със сигурност, това не е така. Според Уикипедия – „Лоджия (от италиански: Loggia) е част от сграда, която е частично отворена, но за разлика от балконите и терасите е разположена от вътрешната страна на нейните фасади.“

И ако имате апартамент с лоджия, прочетете тази статия.

Най-накрая, зимният период мина, а Вие сте на мнение, че това е най-подходящото време за ремонт на лоджията за следващия студен сезон. Това е чудесно решение! Въпреки това, тази идея изисква добра подготовка и проучване на огромно количество информация.

Днес ще ви помогнем да не правите фатални грешки, докато поправяте лоджията.

В повечето случаи, когато хората сами се занимават с обединяването на лоджията с останалата част от апартамента, те съжаляват за решението си. Факт е, че това не е обикновен ремонт, който предполага само наличието на строителни материали и сръчност. За да се направи лоджията част от апартамента, все пак трябват разрешения.

И за да не се правят непоправими грешки, не забравяйте да следвате съветите, които сме събрали за вас.

Кои са основните грешки при ремонт на лоджия?

1.Липса на ясен план

При ремонта на най-важното е вниманието към детайла. Преди да купите всичко необходимо за ремонт, фокусирайте се върху изчисленията и проверете всички измервания няколко пъти, като вземете под внимание материала, който ще използвате, както и метода на инсталирането му.

2.Неправилно нивелиране на пода

Не поставяйте твърде много материал на пода, за да го изравните. За целта се слагат само ултра-леки материали.

3.Твърде много уплътнения

Това е много често срещана грешка, която може да се наблюдава във всяка втора ремонтирана лоджия.

4.Липса на материал, които изолира влагата

Ако не искате кондензът да развали цялото ново покритие и изолация, не забравяйте да използвате влагоизолиращ материал.

5.Остъкляване без рамки

Това е модерна европейска идея, която мнозина искат да използват за своите апартаменти. Трябва да се има предвид обаче, че климатичните условия у нас могат да варират значително. За целта ползвайте винаги рамки. Но най-добре е да се доверите на фирма, така ще спестите бъдещи разходи.

Сподели:

Още новини от деня